16 септември, 2010

НАХРБ организира шествие с мото „ За равен шанс на нашите деца” 17.09.2010г. от 16.00 часа


Мястогр. Пловдив
Начало на шествието ще е от подлеза до „Дом Левски” и ще завърши пред община Пловдив с писмо-обръщение към Мин. предс. г-н Б. Борисов.

Създадено от:

Допълнителна информация
По случай първия учебен ден, пациентски асоциации от Националния Алианс на хора с редки болести организират шествие с мото „ За равен шанс на нашите деца”.
За пореден път хората с редки болести търсят правата си за лечение, полагащо се на всеки български гражданин и разчита на подкрепата на обществото и управляващите.
С осигуряване на лечение децата с редки болести ще имат възможност да посещават училищните часове, водейки кач...ествен живот като своите връстници.
Протеста е и апел срещу дискриминацията спрямо засегнатите от редки болести българи и опитите на управляващите да спъват процеса за осигуряване на лечение на пациентите.

Обръщаме се към всички с молба за присъствие на тази инициатива на 17.09.2010 г. /петък/ от 16 часа като началото на шествието ще е от подлеза до „Дом Левски” и ще завърши пред общината със писмо- обръщение към Министър председателя на Република България , г-н Бойко Борисов.
Ще бъде почетена с едноминутно мълчание и запалена свещ паметта на децата, които не успяха да дочакат своето лечение.

Първия Български Бутон за споделяне

Няма коментари: