19 февруари, 2009

ПОМОЩ ЗА ЛОЗИНКА!!!

Автор: Анета Феодорова - Заместник Председател на Асоциация "Муковисцидоза"

lozinka1111ssПоследните месеци съобщавах за починали млади хора с муковисцидоза! Тъжна съм от този факт! Аз често си мисля за смъртта, знаете че се страхувам от нея. Когато веднъж детето ти хване псевдомонаса и прочетеш на антибиограмата pseudomonas aerugenosa, за теб сякаш се подава на хоризонта черната мъгла на страха и безпомощността. Няма да изпадам в мелодрами, няма и да казвам за пореден път - Почина........!

Този път искам да направим така, че да избегнем смъртта на един млад човек.

Приятели ще ви помоля за помощ!!!
Моля ви да помогнем на Лозинка


В момента тя е много зле, с тежка дихателна недостатъчност (ползва кислорода на максималната скала), има тежка пневмония, силни болки в гърдите, непрекъсната кашлица, страданието е толкова голямо, че ...граничи с желанието да сложи край на живота си, за да прекрати страданието и болките.Пускам нейната банкова сметка, тъй като сметката на Асоциацията според някои членовете на УС е за всички. В петък ще излезе резултата от храчката и ще знаем какъв антибиотик да се купува, за сега обаче ви призовавам да и изпратим, кой колкото може за да може като си вземе резултата, да започне веднага лечението. Възнамерявам да искам и от други места, да помоля собствениците на сайтове да направят тема само за Лозинка, но за сега чакаме резулатата, до тогава единствено ние можем да помогнем. Тя има псевдомонас и буркодерия (доста гадна бактерия), почти резистентна е на всичко..., а последния път не я приемаха в нито една болница, защото няма клинична пътека, казват: "Скъпо ни излизате!!!"

Тези, които знаят колко коварна е болестта муковисцидоза ме разбират най-добре! А другите - МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ!!!

IBAN: BG66CECB97901083572900
BIC: CECBBGSF
Централна кооперативна банка
Лозинка Петрова Йорданова

Историята на Лозинка:

http://www.lifewithcf.org/index.php?option=com_content&view=article&id=74:lozinka&catid=25:historiesbulgarians&Itemid=30

http://www.lifewithcf.org/index.php?option=com_content&view=article&id=84:2009-02-18-19-44-43&catid=42:zovzapomosht

Филм за болните от МВ:
http://www.vbox7.com/play:bb1ef7d8

Първия Български Бутон за споделяне

4 коментара:

Анонимен каза...

Здравейте мила Светлана, случайно попаднах на Вашия блог задоволявайки любопитсвото си относно нови публикации касаещи заболяването, което аз самата имам. На 35 години съм, от почти 7 години живея в Италия, първо в Неапол, сега във Виченца. Най-лесно можете да ме намерите чрез skype username thaliacool. Ще ми е приятно да се запознаем:)

Светлана каза...

Лозинка вече е малко по-добре, Слава Богу. Възвърна си апетита, но кашля по цяла нощ, което е много уморително. Днес 8 дена след венозния курс даде нова храчка за изследване, за да се види как ще довърши лечението. Тя е много борбена и издръжлива, възхищавам й се.
Заедно можем да помогнем. Благодаря Ви!

Светлана каза...
Този коментар бе премахнат от автора.
Светлана каза...

Таня, благодаря, че се свърза с мен!
Много се радвам на запознанството ни.