13 октомври, 2010

Безплатни спирометрични изследвания на белите дробове


Ще присъствам · Сподели · Обществено събитие
Час
14 октомври 2010 г. · 10:00 - 16:00

МястоСофия, Пловдив, Варна, Стара Загора, Видин, Плевен, Русе и Троян на 14 октомври между 10.00 и 16.00 часа на ключови места в градовете ще се организир

Създадено от:

Допълнителна информация

Жителите на 8 града ще имат възможността безплатно да тестват белите си дробове по случай отбелязването на
Световния ден на спирометрията


...На 14 октомври 2010 г. - Световния ден на спирометрията, Българското дружество по белодробни болести, Асоциация на българите боледуващи от астма, Конфедерация „Защита за здравето” и Асоциацията на студентите по медицина ще организират редица инициативи на национално и регионално ниво.

Денят на спирометрията ще се отбележи официално в осем града. В София, Пловдив, Варна, Стара Загора, Видин, Плевен, Русе и Троян на 14 октомври между 10.00 и 16.00 часа на ключови места в градовете ще се организират безплатни спирометрични изследвания на белите дробове на желаещите граждани. Събитията са част от националната информационна кампания “Здраве за белия дроб 2010”, която е официален партньор на международната инициатива “Година на белия дроб”.



Спирометрията – златният стандарт при белодробното изпитване
По същия начин, по който измерванията на кръвното налягане осигуряват прост, но все пак ефективен метод за проверка на сърдечносъдовото състояние, спирометричните тестове могат да помогнат за разкриване на ранни симптоми на множество белодробни заболявания.

За инициативата
Българското дружество по белодробни болести (БДББ) е официален партньор на международната кампания „2010 Година на белия дроб”. От февруари 2010 г. то стартира кампанията „Здраве за белия дроб 2010” с цел повишаване на обществената информираност и насочване на вниманието на отговорните институции към проблемите и предизвикателствата, свързани с профилактиката и лечението на болестите на белия дроб у нас.

Като част от глобалната международна инициатива за 2010 г., БДББ си поставя за задача да популяризира здравословния начин на живот и ранното диагностициране на белодробните заболявания. Кампанията „Здраве за белия дроб 2010” ще се стреми да генерира социална, политическа и икономическа подкрепа за превенция и лечение на белодробните болести и да насърчи дълготрайно държавно и частно финансиране за изследвания на белодробни болести и научни разработки. Дейностите на кампанията обхващат отбелязването на световните здравни дни, изработване на информационни и промоционални материали, активна интернет комуникация, различни образователни инициативи и др. Повече може да научите от он-лайн пресцентъра на кампанията.

http://www.facebook.com/profile.php?id=1697367898&v=app_2344061033#!/event.php?eid=124714394249252&index=1

Първия Български Бутон за споделяне

4 коментара:

Светлана каза...

В София измерванията ще бъдат пред НДК.
В Пловдив пред общината.
Във Варна измерванията ще стават пред козирката или срещу катедралата.

Светлана каза...

http://www.ekipnews.com/news/nauka/zdrave/bezplatni_spirometrichni_izsledvanija_na_belite_drobove/89182/

Светлана каза...

В Плевен – във фоайето на зала "Катя Попова" и площада пред залата;
В Стара Загора – пред сградата на Областна администрация;
Във Видин – в мола.
В Троян – в Специализираната болница за активно лечение на белодробни болести, на ул."В. Левски" 253

Светлана каза...

30 дни безплатни медицински прегледи в Пловдив:
http://www.dariknews.bg/view_article.php?article_id=601112