02 февруари, 2012

Международен ден на редките болести - 29 Февруари

“РЕДКИ, НО СИЛНИ ЗАЕДНО” е мотото, под което тази година ще премине честването на Международния ден на редките болести – 29 февруари 2012 г.
Националният Aлианс на Хората с Редки болести и Асоциация „Пулмонална Хипертония България“ организират благотворително поставяне на театралния спектакъл „Предградие” в Пловдив, Плевен, Стара Загора и София, съответно на 12, 18, 25 и 29 февруари 2012 г.

ИНИЦИАТИВИ ПО ГРАДОВЕ:
“Предградие” е постановка на американския драматург Ерик Богосян, с участието на млади артисти от Театрално студио “Маска” и с режисьор Любов Павлова.
Цената на билетите е 2 лв. За повече информация, моля, свържете се с координаторите на НАХРБ в съответните градове.
СТАРА ЗАГОРА:

http://www.samaritans.bg/news/redki-no-silni-zaedno

Работилници „Как искам да ти подаря хвърчило!“ в Парк Мол Стара Загора

Заповядайте в Парк Мол на 11 и 18 февруари от 16 до 19 часа – заедно да майсторим чудни хвърчила, дарявайки децата с редки болести и техните семейства с надежда.

Театралната постановка “ПРЕДГРАДИЕ” подарена с благотворителна цел към хората засегнати от редки болести в България е една от редицата инициативи през месец февруари, посветени на редките болести.

Дата: 25 февруари (събота)
Час: 16.00 – 17.10 часа
Място: Драматичен театър „Гео Милев“

"Болница за мечета" е поредната изненада за старозагорските малчугани, част от инициативите, посветени на Международния ден на редките болести.

Мястото е отново: Парк Мол Стара Загора

А дните и часовете са следните: 03 и 04 март (събота и неделя) от 11.30 до 15.00 часа.

Болница за мечета, която се провежда за втори път в Стара Загора, кани всички малчугани да доведат плюшените си играчки на доктор!

Събраните средства повреме на всички събития ще бъдат дарени за необходимите за лечението на Раличка с рядката диагноза Булозна епидермолиза - лекарства и консумативи, които не се поемат от здравната система в РБългария!

Раличка страда от Епидермолизис булоза (ЕБ), генетично заболяване, което прави крехки връзките, прикрепящи кожата към подлежащия й слой. Като резултат, дори и при слабо триене по кожата се образуват мехури, които бързо нарастват и се превръщат в болезнени рани.

ПЛОВДИВ:

Театралната постановка “ПРЕДГРАДИЕ”

Дата: 12 февруари (събота) 2012г.

Час: 14:00 до 17:00 часа

Място: гр.Пловдив, ДНА-Военен клуб, площад "Централен"1

Цената на билета е 2 лева. Може да закупите на място или от Йорданка Петкова - регионален представител на НАХРБ Пловдив. GSM: 0878518267

СПОДЕЛЕТЕ С ПРИЯТЕЛИТЕ СИ, КАЧЕТЕ ГО НА СТЕНИТЕ СИ ВЪВ ФЕЙСБУК, ПОДКРЕПЕТЕ И ПОДАРЕТЕ НАДЕЖДА. ПРИСЪЕДИНЕТЕ СЕ КЪМ АКЦИИТЕ В ТВОЯ ГРАД.
"Твоята подкрепа е живот за нас"

Още информация скоро...

ИЗТОЧНИК: АСОЦИАЦИЯ "МУКОВИСЦИДОЗА"

Първия Български Бутон за споделяне

Няма коментари: