03 април, 2009

Информираност за CF

Разпространение на информираността за CF е толкова необходима!



Hallo,
I am from Bulgaria. My elder daughter Alexandra has CF. She is 12. My younger daugter Victoria is 4 and is healthy carrier of the mutation.
I will be glad if you accept me in your community. I hope you can give me useful advise to make the life of my daughter and the lives of the other 210 CF patients in BUlgaria better.
I wish you health and good luck!
Svetlana

Ето отговора на тази жена:

hi from Leah Orr - cf mom 3 kids 1 with cf.
svetlana, so glad to speak with you - so far away.
please keep in touch and thank you for your nice comment
you can reach me at orrplace1@bellsouth.net
be well. they say we are close to a cure - so I will keep trying to sell books
Ashley takes TOBI, Pulmozyme, Hypersal. so far, healthy.
Apr 03, 2009

Второ писмо до Leah Orr:

Здравейте отново от далечна България!

Искам да се извиня за закъснението на отговора си, но аз не знам английски език. Това обаче не е пречка да поддържаме връзка. Много се радвам, че има хора като вас, които набират средства за подпомагане на болните от CF и откриването на нови лекарства. Това е огромна помощ за такива бедни държави като нашата. Ние тук нямаме средства, за да поддържаме качествен живот на децата си, но сме се заели да променим това и да привлечем хора, които имат тези възможности.
Много се зарадвах на Вашия отговор, даде ми огромна надежда, въпреки че за България в момента не са достъпни много от медикаментите и терапията, която се провежда в чужбина. Положението е отчайващо, българските болни страдат от некачествено лечение, недостиг на специалисти, не информираност, както на родителите и пациентите, така и на обществото. Нещата при нас идват с 10 годишно закъснение. Крайно време е това да се промени.
В момента БГ Асоциация "Муковисцидоза"; пациентско-родителска неправителствена организация, на която съм секретар-координатор се опитва да разчупи леда и безхаберието на институциите, на лекарите, да променят не само цялостното лечение на заболяването CF (муковисцидоза), но и отношението към самите болни. Имаме доста да работим, за да може да стигнем вашия стандарт за лечение и грижи към пациентите.
Надявам се, че с Вашата подкрепа ще успеем да го постигнем по-бързо. Ще очаквам отговора с нетърпение и надежда.
До скоро!
Светлана Атанасова
Apr 13, 2009

ОТГОВОР:

Толкова е хубаво, че отново ми писахте. Ние тук имаме толкова добър медицински център тук, и се чувствам толкова тъжна, че тези деца в БГ не получават такава грижа. Правителството трябва да подкрепя пациенти с CF. На все повече пациенти се поставя диагноза всяка година. Всички детска заболявания трябва да бъдат подкрепени от правителството. Поне аз така мисля. Благодаря за писмото и за всичко, което правите. Вярвам, че скоро ще има лек. Аз имам 6 годишно дете с CF. Надявам се, че книгите продължават да се продават добре, за да може да се изкарват все повече пари за изследвания.
Благодаря Ви
Lan Or.
May 03, 2009

Първия Български Бутон за споделяне

Няма коментари: